Discover

De Noordzee

De 68 kilometer lange zandige kustlijn van de kust heeft 13 resorts, elk met zijn eigen karakter en unieke sfeer. De zandstranden zijn ideaal voor kinderen omdat ze langzaam aflopen in zee en er reddingsmeesters zijn die zorgen voor de veiligheid van iedereen. Zonaanbidders hebben ontdekt dat ze hier gezonder bruin worden dan in Zuid-Europa, dankzij het jodium en het zout in de lucht.
De Vlaamse kust biedt een ruim aanbod aan sport- en recreatiemogelijkheden: je kan een fiets of buggy huren, zeilen of vissen. Het brede strand is ideaal voor balspelen, paardrijden en strandsurfen. En er is meer: ​​flaneren langs de strandpromenades, lekker shoppen in chique winkels die ook op zondag open zijn en lekker eten en lokale specialiteiten worden aangeboden in een grote verscheidenheid aan restaurants.

De resorts zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: de Kusttram rijdt helemaal van Knokke tot De Panne. Een goedkope, gemakkelijke en plezierige manier om de Vlaamse kust te verkennen. Dichtbij ligt Brugge, een van de mooiste kunststeden van België. Een bezoek aan deze historische stad is een aanrader.

The summer months are the busiest period for the coast. However, other seasons have their own charm, even if sunbathing is not part of it.

Christophe gesqueire T Iz Tvi7 LCQU unsplash 2
Mathijs delva ZQXFP8a S Vk E unsplash 2
Maxime renard Xr X8yf D4s1w unsplash 2